navigacija  Začetna stran
Slovenska kulturna dediščina
Sobota, 15. September 2018 00:00

Bralnospodbujevalna akcija od 2. aprila do 31. decembra 2018

elkd Zahvaljujoč knjigi se lahko otrok intuitivno zaveda, da je svet lahko urejen in da se v njem najde posebno mesto za vsakogar. (...) Knjiga je skrivnost, v kateri je mogoče najti tudi tisto, česar nismo iskali, ali tisto, česar sicer ne dosežemo. Otroška knjiga odraža spoštovanje do velikosti majhnega. (iz letošnje poslanice Majhno je v knjigi veliko, ki joje pripravila Latvijska sekcija IBBY)

Ob letošnjem evropskem letu kulturne dediščine smo bralnospodbujevalno akcijo ob 2. aprilu namenili kulturni dediščini Slovenije in seveda še posebej tudi Ivanu Cankarju.

Akcija se je začela ob 2. aprilu, mednarodnem dnevu knjig za otroke (oz. že v drugi polovici marca) in bo potekala vse leto 2018, vse evropsko leto kulturne dediščine.

K branju spodbujamo v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah, v splošnih in šolskih knjižnicah, knjigarnah, medijih idr., tako otroke in mladino kot odrasle in starejše; spodbujamo zasebno branje oz. posameznike, skupine, javnost ...

Seznam leposlovnih in poučnih knjig prinaša le nekaj naslovov in nekaj spodbud za branje; uporabite jih po svoji presoji, po željah in zanimanjih mladih bralcev, dejavnosti po branju vsekakor razvijajte po svoje. Seznam dopolnjujte in razširjajte!

Najbolj promembno je, da boste brali oz. spodbujali k branju. Za dejavnosti ob branju spet presodite sami oz. skupaj z mladimi bralci: je strip zanimiv, rapanje privlačno in snemanje kratkega videa res najbolj primerno? Precej je odvisno od mentorjev, ali bodo različne priredbe motivirale mlade, da bodo posegli tudi po izvirnih besedilih in doživeli njihovo sporočilo.

  

logotipi

 
 

Novice

Vabilo na občni zbor

Spoštovani člani Slovenske sekcije IBBY! Vljudno vabljeni na...

več...

Poslanica ob Mednarodnem dnevu knjig za otroke 2019

News image

  Sponzor 2. aprila 2019, mednarodnega dneva knjig za otrok...

več...

Vabilo na tradicionalno praznovanje 2. aprila

  Tradicionalno praznovanje 2. aprila  – mednarodnega dneva...

več...

Kulturni bazar 2019

News image

V četrtek, 4. aprila 2019, bo v Cankarjevem domu v Ljublja...

več...